Et sundt indeklima

Bo uden allergi eller gener

Som allergiker bør man se meget nøje på indholdet i malingsprodukter samt eventuelle allergiudløsende indholdsstoffer.

Allergier er på fremmarch

Et stadigt stigende antal mennesker reagerer allergisk på stoffer. Allergier er en sygdomsbetinget forøget aktivering af kroppens eget immunforsvar. Og børn reagerer væsentlig mere følsomt end voksne. Allerede meget små koncentrationer af skadelige stoffer kan påvirke deres sundhed og fremkalde allergi.

Et sundt indeklima med KEIM

Hvad skal man være opmærksom på ...

Mange malingsprodukter til indendørs brug indeholder opløsningsmidler, blødgørere og konserveringsmidler. Allergikere kan reagere mod hvert af disse stoffer. En ansvarlig bygherre bør have som mål at skabe et sundt beboelsesmiljø, og om muligt at undgå enhver kontakt med allergener.

For hvad nytter de smukkeste vægge, hvis de afgiver skadelige stoffer til luften i rummet og indebærer en sundhedsrisiko?

Silikatfarven – ingen allergi eller gener

KEIMs silikatfarver indeholder ikke opløsningsmidler, blødgøringsmidler eller konserveringsstoffer. Heller ikke det potentielt allergiskabende MI (methylisothiazolinone).

KEIMs indendørs silikatfarver er meget velegnede i miljøcertificeret byggeri. KEIM har et miljøledelsessystem efter ISO 14.001, og silikatfarverne er registreret hos det internationale miljøcertificeringssystem, DGNB.

Der er naturligvis udarbejdet EPD (Environmental Product Declaration) på alle KEIMs silikatfarver. Og alle produkterne i KEIMs indendørs silikatfarvesystem er emissionstestet efter EN 16.000.

Silikatfarven er åben, så evt. fugt i underlaget kan fordampe uden at ødelægge farvelaget.

Og den kan naturligvis ikke brænde.