Le Corbusier – I en arkitektonisk mesters fodspor

VISIONÆR BRUG AF FARVER: LE CORBUSIER - ARKITEKT OG KUNSTNER

Charles-Édouard Jeanneret-Gris alias Le Corbusier (1887-1965) var en sensation som arkitekt, byplanlægger, designer, kunstner og arkitektteoretiker. Han skabe de ideer, vi har om moderne arkitektur og modernitet generelt.

Le Corbusier startede sin karriere som graveringslærling School of Applied Arts, men opdagede snart sin passion for maleri og arkitektur.

I 1920'erne flyttede han til Paris for at arbejde som arkitekt, forfatter og maler. Her satte han nye standarder for moderne arkitektur med sine villabygninger. Det var i denne tid, at hornbrillerne og butterflyen blev hans varemærker og hans pseudonym "Le Corbusier" blev skabt.

Tre af hans mesterværker udmærker sig:

"Five Points of Architecture" et manifest om principperne for frie grundplaner og facadedesign.
"Modulor“ en skala til bestemmelse af de indbyrdes proportioner mellem menneske og rum i arkitektur.
"Polychromie architecturale" et af Le Corbusier udviklet værktøj, til et harmoniseret farvevalg.

Le Corbusiers fantastiske værker bygger på en blanding af arkitektur, indretningsdesign, møbler og farvedesign, og hans design er stadig både relevante og toneangivende.

Verdenskulturarv med KEIM
Dette arkitektoniske arbejde af Le Corbusier betragtes som et "enestående bidrag til den moderne bevægelse" og har været på UNESCOs verdensarvsliste siden juli 2016.

Polychromie architecturale – Le Corbusier's farveværktøj

Le Corbusier er utvivlsomt en af de mest vigtige og indflydelsesrige arkitekter i nyere tid. Han formede den opfattelse vi har af arkitektur. Med sine enestående morderne arkitektur og byplanlægning skabte kunstner og designer Le Corbusier et mesterværk af farver "La Polychromie Architecturale".

”Farve i arkitektur - et middel lige så stærkt som grundplan og sektion. Eller endnu bedre: polychromy, en del af grundplanen og selve sektionen.“

Fra sin dybe kunstforståelse udviklede Le Corbusier i 1931 den første farveskala bestående af 43 arkitektoniske farver baseret på 12 følelser med maleriske navne som rum, himmel, fløjl og sand. I 1959 tilføjede han yderligere 20 dybe, dynamiske nuancer: lyse farverige nuancer, stærke jordfarver og dyb sort.

Le Corbusiers valg af farver var subjektivt - han valgte farver fra naturen med en historisk, kunstnerisk og associerende baggrund. Det er sandsynligvis grunden til, at begge samlinger skiller sig ud som unik æstetiske.

Selv årtier senere er farverne smukke, kraftfulde og moderne som aldrig før. Alle nuancerne i farvepaletten kan kombineres og skabe smuk harmoni. “Polychromie architecturale“ er et praktisk værktøj og et kunstværk på samme tid.

Le Corbusiers ”Polychromie Architecturale” – 63 fascinerende farvenuancer som Le Corbusier skabte i to farvepaletter i 1931 og 1959.

Gå til vores online farvepalette

poLyChro® Les Couleurs® Le Corbusier

DE SMUKKESTE FARVER FÅS NU I DEN ALLERBEDSTE KVALITETSMALING

DE ÆGTE "LE CORBUSIER”-FARVER FRA KEIM

Kun udvalgte premiumpartnere kan bruge Architectural Polychromy til at skabe fremragende produkter af høj kvalitet. Det er derfor ingen overraskelse, at KEIM har fået eksklusiv tilladelse til at tilbyde Le Corbusiers unikke farvekollektion under navnet "poLyChro®".

Resultatet er en uovertruffen farvedybde kombineret med en mat, fløjlsagtig overfladeeffekt. Den arkitektoniske tilgang er skræddersyet til Le Corbusiers farvepalette.

Kvalitet kontrolleret af Les Couleurs Suisse AG som autoriseret repræsentant for Fondation Le Corbusier, Paris.

DE ORIGINALE LE CORBUSIER FARVER FREMSTILLET AF KEIM

Le Corbusiers 63 mesterlige farver er implementeret i farveopskrifter af høj kvalitet - det er poLyChro®, Les Couleurs® Le Corbusier.

poLyChro® er den perfekte symbiose af en mat, fløjlsagtig overflade med en fascinerende farvedybde.

Farverne er fulde af liv, meget intensive og alligevel æstetiske elegante.

Kontakt vores kundeservice eller en af vores konsulenter, hvis du ønsker mere information om poLyChro® Le Corbusier farverne eller ønsker at købe nogle af de enestående farver.

→ KONTAKT OS

Yderligere information
POLYCHRO®-INTÉRIEUR
POLYCHRO®-INTÉRIEUR

Tilfører rummet en uovertruffen dybde og intensitet.

Læs mere
poLyChro® - Le Corbusiers farver er

• Fascinerende med en mat, fløjlsagtig overflade.
• Inspirerende med en farvedybde uden lige.
• Produceret med dygtigt håndværk ved hjælp af de reneste farvepigmenter.
• Miljøvenlig, diffutionsåben og bidrager til et sundt indeklima.

Le Corbusier Broschüre
Le Corbusier Brochure

Polychromie Architecturale - mesterværket fra Le Corbusier

Se mere