Bæredygtige farver

KEIM. HENSYN TIL MILJØ, ØKONOMI OG TRIVSEL

BÆREDYGTIGHED ER ET SPØRGSMÅL OM PRINCIPPER

Ordet "bæredygtighed" bruges ofte – nogle gange næsten "inflatorisk" – inden for mange forskellige områder i livet såvel som inden for økonomien. Men før bæredygtighed blev et trendy udtryk, var vores grundlægger, Adolf Wilhelm Keim, engageret i emnet: Efter forespørgsel fra Ludvig 1. af Bayern gik den dedikerede håndværker og udvikler op i, hvordan man kunne fremstille en maling, der ser ud som kalk og samtidig er uforgængelig som sten – og kan holde i lang tid. Dermed lagde A.W. Keim grunden til udviklingen af revolutionære produkter.

I 140 år har idéen om bæredygtighed formet og styret alle vores forretningsmæssige aktiviteter i forhold til miljømæssige, økonomiske og sociale aspekter. For os betyder bæredygtigt nybyggeri og bæredygtige renoveringer at skabe harmoni mellem mennesker, rum og miljø. Med vores mineralske produkter til byggeriet bidrager vi bevidst til et sundere liv, en bedre livskvalitet og en bedre miljømæssig fremtid.

MILJØMÆSSIG BÆREDYGTIGHED

•   Baseret på naturlige råvarer
•   Længere tid mellem vedligeholdelse

ØKONOMISK BÆREDYGTIGHED

•    Særdeles vejr- og UV-bestandig maling
•    Uovertruffen holdbarhed

SOCIAL BÆREDYGTIGHED

•   Produkter til byggeriet uden skadelige stoffer!
•   Åndbare og velegnede til allergikere

Vorausschauend denken. Nachhaltig bauen mit KEIM.

KEIM. NÅR NATUREN OG MILJØET HARMONERER

FREMRAGENDE NATURLIG PROFIL

Mineralsk farve fra KEIM har en profil med omtanke for miljøet gennem hele produktets livscyklus: fra ressourcebesparende produktion over malingens lange holdbarhed til nem renovering og bortskaffelse af bygningsdele med gammel maling. Detaljerede og relevante miljømæssige karakteristika, for KEIM-facademaling og maling til indendørs brug, kan ses i vores miljøvaredeklarationer (Environmental Product Declaration).

LÆS MERE

 

NATUREPLUS-CERTIFICEREDE PRODUKTER

Takket være de naturlige råvarer og produktsammensætningen, uden tilsætning af opløsningsmidler og blødgøringsmidler, er skadelige emissioner og forurenende affald ikke et problem med KEIM-maling. Nature Plus-kvalitetsstemplet, der gives af anerkendte testinstitutetter på baggrund af uafhængige retningslinjer, understreger kvaliteten af vores indendørs- og udendørsmaling.

LÆS MERE

KEIM. UOVERTRUFFEN HOLDBARHED - GOD ØKONOMI

KVALITET, DER BETALER SIG PÅ DEN LANGE BANE

Hvis man ser nærmere på omkostningerne ved en bygnings livscyklus, ses det, at ca. 80 % af omkostningerne bl.a. er vedligeholdelse og reparationer. Derfor bør valget af byggematerialer baseres på værdi og kvalitet set over hele bygningens levetid.

LÆS MERE

 

FARVER MED VARIG VÆRDI

Jo længere der går mellem istandsættelserne, jo bedre for økonomien. Det er med til at gøre valget af maling til en nøglefaktor. I den forbindelse er KEIM mineralske farver en sand sparemodel. En facademaling bør holde i mindst 20 år! Det er ikke noget problem for KEIM-maling, der nemt kan holde det dobbelte. Selv 100 år kan forekomme!

 

LÆS MERE
 

KEIM. TRIVSEL OG LIVSKVALITET

NATURLIGT OG SUNDT INDEKLIMA

Vi er indendørs ca. 90 % af dagen. Vi er altså omgivet af maling næsten hele døgnet. Farver giver atmosfære, sætter stemninger og skaber livskvalitet. Men malingen kan også ændre den luft, vi indånder, og udlede skadelige stoffer. Maling fra KEIM er fri for forurenende indhold og så er KEIM farverne diffusionsåbne, hvilket betyder, at fugt kan passere uhindret igennem farvelaget og afgives igen. KEIM-maling har vist sig at være særligt velegnet for sensitive mennesker som f.eks. børn og allergikere. Noget, der er blevet bekræftet af flere uafhængige testinstitutter.

LÆS MERE

FARVEEFFEKT OG ÆSTETIK

Ud over selve rummets atmosfære er udseendet af vores omgivelser også med til at bestemme, hvordan vi har det. Farver understreger bygningens individuelle præg og har indvirkning på både krop og sjæl. Farverne kan være beroligende eller stimulerende, motiverende eller inspirerende. Overflader med KEIM mineralske farver, har et særligt look, der både kan ses og mærkes. Selv med meget intense farver bliver den visuelle effekt aldrig "støjende", men er snarere fascinerende med en behagelig mat finish og dybde. Uanset om farven bruges i stuen, soveværelset eller på kontoret – rum, der er malet med KEIM mineralske farver får en smuk dybde, er nemme at ånde i og tilfører rummet en let og rar følelse.

LÆS MERE
 

 

KEIM. ANSVARLIGHVED, DER RÆKKER LÆNGERE END VORES PRODUKTER

ET AF KEIMS FOKUSPUNKTER ER VEDVARENDE ENERGI

Vi dækker hele vores elforbrug med grøn strøm. Certifikatet "RenewablePLUS" garanterer på den ene side, at den genererede energi stammer fra vedvarende energikilder, og på den anden side, at al CO₂-udledning, der genereres under anlæggelsen og betjeningen af hydroelektriske kraftværker, neutraliseres via indkøb af udledningsreducerende certifikater.

 

CERTIFICERET MILJØLEDELSE

KEIMs miljømæssige ledelsessystem blev certificeret i henhold til den internationale standard for miljøledelse ISO 14001 så tidligt som i 1998. Siden da har vi gennemgået en årlig revision. Et sådant miljømæssigt ledelsessystem kræver for det første, at vi opfylder lovmæssige miljøkrav, og for det andet, at vi definerer og implementerer miljømæssige mål i virksomheden. På den måde nøjes vi ikke med at optimere interne processer i forhold til deres miljømæssige påvirkning, men sørger også for at støtte vores kunder og leverandører med hensyn til effektiv brug af energiressourcer. I Tyskland er det mest brugte certifikat DNGB (the German Sustainable Building Council). Internationale evalueringssystemer inkluderer LEED og BREEAM. KEIM-produkter bruges i en lang række certificerede byggerier over hele verden.

yderligere information
Historien om silikatfarven

KEIMs historie, filosofi og mission

Læs mere
Brochure om bæredygtighed

Læs mere om vores bæredygtige farver

Til brochure (engelsk)